Free cookie consent management tool by TermsFeed
Haridus

Virtuaalnäitus “Kui ma üks kord suureks saan” + Mondo õppematerjalid

IGAL AJAL, TASUTA


SISU KIRJELDUS
Vincent Tremeau’ fotonäitus „Kui ma ükskord suureks saan” räägib laste vaprusest, loovusest, haavatavusest ja hariduse tähtsusest kriisikolletes. Näitus sündis koostöös Eesti välisministeeriumiga ÜRO 75. aastapäeva puhul. Virtuaalne lahendus koos õppematerjalidega loodi koostöös MTÜ Mondo Maailmakooliga.
„Kelleks sa suurena saada tahad?”

Sellest on möödas kümme aastat, kui kriisikoldeid jäädvustav fotograaf Vincent Tremeau hakkas seda küsimust esitama lastele kõikjal, kuhu töö ta viis.

Kesk-Aafrika Vabariigis kohtus Vincent tulevaste teemandiotsijatega, piloodiga ja poepidajatega. Malis ja Nigeris ajakirjanike, õdede ja farmeritega. Kongos olid ligi pooled poisid riietunud sõduriks. Igal maal leidus õpetajaid. Iraagis oli madrus, kes polnud kunagi merd näinud.

Näitusel kujutatud lapsed on enamjaolt vanuses 6–18 ning näitavad käepäraste kostüümide ja rekvisiitide abil, kelleks nad soovivad suureks saades hakata. Iga lapse tulevikunägemusse süüvimine annab meile ainulaadse pilgu nende praegustele elutingimustele ja katsumustele.

Loomingulist lähenemist ja dokumentaalset eesmärki ühendavad pildid toovad selgelt välja, kui oluline on humanitaarkriisides poiste ja tüdrukute jaoks haridus – nende turvalisuse kindlustamiseks ja tulevikuvõimaluste tagamiseks. Need fotod annavad tunnistust tänapäeva noorte haavatavusest, vastupidavusest ja loovusest ning sellest, kuidas nad tulevikku kujundavad.

Näituse esmaesitlus Eestis leidis aset Dokfoto Keskuses 16.10.2020 — 22.11.2020
Näitusest pikemalt ja sellega seotud artikleid leiad siit.

SIHTGRUPP 
1-12 klassid ja vanemad. Soovitame õpetajatele enne näitusega ise tutvuda, et leida sobiv lähenemine vastavalt vanuseastmele. Tutvuge ka MONDO õppematerjalidega, mis aitavad tundi/külastust läbi viia.

TOETAVAD ÕPPEMATERJALID KOOSTÖÖS MTÜ MONDO MAAILMAHARIDUSEGA

Vincent Tremeau’ näitus köitis Mondo tähelepanu, sest see haakub tugevalt MTÜ tegevusega, milleks on kõige haavatavamates riikides elavate inimgruppide jõustamine ja maailmahariduse edendamine. „See näitus toob eredalt esile katsumused, millega lapsed maailma lõunapoolsetes riikides silmitsi seisavad, ja aitab maailmas toimuvat sügavamalt mõista. Oleme loonud näitusega kaasnevad õppematerjalid, mis aitavad tundma õppida lapse õigusi, sõjaliste konfliktide mõju ja arengukoostöö olulisust humanitaarkriiside lahendamisel. Loodame, et virtuaalnäitus puudutab noori ja loodud õppematerjalid aitavad õpetajatel juhtida sisukaid arutelusid,” kommenteerib maailmahariduse projektijuht Viktoria Lepp.  

Virtuaalnäituse loomisel on soovitud luua võimalikult ehedat ja mugavat kogemust: sujuv liikumine näituseruumides, võimalus lugeda kõiki tekste, vaadata videot ning osaleda ka interaktiivselt, näiteks lisada oma tulevikuunistusi ja jagada näitusekogemust – nagu ehedas näitusesaaliski Dokfoto Keskuses. 

Loodame, et uued ja juba tuttavad näitusekülastajad leiavad meid üles nii virtuaalselt kui ka peagi jälle meie Dokfoto Keskuses Telliskivi Loomelinnakus. 


Õppematerjalide valmimist toetas Eesti välisministeerium arengukoostöö ja humanitaarabi vahenditest.

Kui vajad abi virtuaalnäituse kasutamisega seoses, siis tutvu meie video kasutusjuhendiga siin.

Lisainfo ja kontakt: Kristel Laur +372 522 2422 või kristel@dokfoto.ee

Külastajale

Telliskivi 60a/5, esimene korrus

Vaata asukohta Google Mapsist

Pilet 7 €
Sooduspilet* 5 €
Toetajapilet 15 €
Klubiliikme pilet 25 €
Dokfoto Keskuses kehtib nii Muuseumikaart kui Tallinn Card

Tasuta: kuni 18-aastased lapsed ja õpilased, Dokfoto Keskuse Klubi liikmed, puudega külastajad ja nende saatjad, sõjapõgenikud

* Sooduspilet (vastava dokumendi esitamisel): koosseisulised õpetajad ja õppejõud, üliõpilased, pensionärid, Eesti Vabariigi ajateenijad, nimekirja alusel Dokumentalistide Gildi liikmed.

Avatud:

K-R 14.00 – 18.00
L-P 12.00 – 18.00
NB! Pühapäeval, 23. juunil oleme suletud!

Erikokkuleppel ka teistel aegadel (kuraatorituurid, koolid, grupi-ja privaatkülastused, eriüritused jms)

toomas@dokfoto.ee
tel: +372 5010777

Back up

© Kõik autoriõigused kuuluvad Juhan Kuusi Dokfoto Keskusele ja lehel esindatud fotograafidele. Sellel lehel oleva info reprodutseerimine, säilitamine/salvestamine otsingusüsteemides või edasiandmine mistahes kujul või viisil: elektrooniliselt, mehaaniliselt, kopeeritult/paljundatult, salvestatult või teisiti, on keelatud autoriõiguse omaniku eelneva kirjaliku loata.